Engine Tuning Basics – Wat betekent dit?

motor tuning

Chip Performance Engine Tuning is de mechanische wijziging of aanpassing van de energieopbrengst, prestaties, economie of vermogen van een motor om de output, het vermogen of beide te verbeteren. Dit proces kan ook het aanpassen van de motor worden genoemd, omdat het meestal een soort activiteit inhoudt om motoronderdelen fysiek te wijzigen, zoals bougies, cilinderkleppen, uitlaatsysteem, carburateur, brandstofsysteem, enz.

Vaak zult u merken dat de motor van uw auto niet zo efficiënt of effectief werkt als toen hij nieuw was. Het kan ook een groot aantal symptomen ervaren, waaronder, maar niet beperkt tot, roken, boeren, rood gekrijs, laag stationair toerental en luide en slordige geluiden die uit de motor komen. Soms worden deze symptomen echter genegeerd en onbehandeld gelaten, wat leidt tot motorschade op de weg.

Om te beginnen willen we erop wijzen dat de prestatiedoelen van het aanpassen van een motor liggen op het verhogen van de productie van pk’s zonder al te veel aftermarket-accessoires of onderdelen. Enkele voorbeelden van deze aanpassingen zijn het toevoegen van een groot blok, een uitlaat in raceauto-stijl, aangepaste uitlaatdemper, race-headers, supercharger, enz.

Het strikt aanpassen van een motor voor verbeterde paardenkracht (HP) is helemaal niet aan te raden.

Er zijn echter veel gevallen waarin een lichte toename van HP meer dan voldoende is om een kleine, subtiele wijziging in het hoofdartikel te rechtvaardigen. Het afstemmen van de motor om de prestaties te verbeteren, gebeurt meestal op twee verschillende gebieden.

Het eerste deel van de motortuning houdt zich bezig met veranderingen in de brandstoftoevoer naar de motor. Dit gebeurt normaal gesproken door het toevoegen of verwijderen van bepaalde gewichtsklassen gas of olie. Bijvoorbeeld, veel voertuigen die worden geüpgraded om het brandstofsysteem te upgraden om meer pk’s te produceren.

De methode om dit te bereiken is om bepaalde gewichtsklassen gas of olie te verwijderen die via de brandstofpomp worden aangevoerd. De meest voorkomende soorten geleverde brandstof zijn onder meer synthetische benzine en benzine van topkwaliteit, die doorgaans een hogere brandstofdichtheid per gallon en hogere kosten per gallon opleveren.

Het tweede belangrijke gebied is het aanpassen van het ontstekingssysteem om een beter vermogen te geven. Dit kan op drie manieren: door de bougies te vervangen, door verbrande onderdelen te vervangen, of door het gehele ontstekingssysteem te verwijderen en te vervangen. Bougies zijn de kleine apparaten aan het einde van elke cilinder die verbrandingsbrandstof aan de zuiger en cilinderkop leveren.

Door ze te wijzigen, kunt u het uitgangsvermogen wijzigen. Het meest voorkomende type bougie is een keramische schijf die een hoge verbrandingskwaliteit en een hoog koppel produceert.

Om het derde deel van de motortuning te voltooien, wordt een elektronische ontstekingstester gebruikt om de vlam te controleren door middel van een vlamsensor. Als de vlam uitgaat terwijl de tester werkt, is dit een indicatie dat de ontsteker defect is. Om het hele proces veilig en gemakkelijk te maken, gebruiken veel tuners graag een blauwdruk.

Dit is een grafiek met de volledige stappen van een bepaalde wijziging of installatie, inclusief foto’s en video’s, die ze vervolgens aan de klant laten zien. Het is erg nuttig, omdat het dingen duidelijk maakt voor de beginner, die misschien niet zo bekend is met het hele proces.

Het laatste gebied van het afstemmen van de motor betreft de uitlaat. Het is raadzaam om de uitlaat aan de professional over te laten, aangezien hiervoor speciale reinigings- en onderhoudstechnieken nodig zijn die buiten het bereik van een gewone gebruiker vallen.

De tips zijn heel eenvoudig en bevatten onder meer het gebruik van zuurstofrijke lucht, silicagel en verschillende soorten brandstoffen. U kunt ook leren hoe en wanneer u dit sjabloonbericht uit uw elektronische diagnosetool verwijdert.) (lees hoe en wanneer u dit sjabloonbericht verwijdert} (lees hoe en wanneer u dit sjabloonbericht uit uw elektronische diagnosetool verwijdert}

Klik hier voor meer informatie